Guanyadors edició 2011

premiatsparaweb(2011)
El passat 21 de novembre es va fer lliurament dels Premis CODIC Projecte Final de Carrera que anualment organitza el Col · legi Oficial de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya (CODIC). En un acte celebrat a la sala d’actes de CasaDecor es van desvetllar els noms dels estudiants guanyadors d’aquesta nova edició. Els premiats han estat:1er. PREMI: Enrique Molero. ESCOLA DE NATURA TORRE BARÓ. Escola Deià.

El jurat ha destacat la professionalitat del projecte en el sentit més ampli: tant des del punt de vista funcional, organitzatiu, compositiu, tecnològic i de representació digital com des del punt de vista espacial, ambiental i sensual.L’edifici objecte del projecte és el Castell de la Torre Barò, situat al barri de Roquetes del districte de Nou Barris, de Barcelona. Es tracta d’un edifici catalogat que actualment es troba deteriorat i la construcció mai va arribar a concloure. El projecte consisteix en la reforma i reconversió d’aquest castell en una escola de la natura. La finalitat és buscar el contrast entre allò nou i allò antic per afavorir o potenciar el valor de l’arquitectura existent. Es tracta de no alterar la història del lloc i apropar la intervenció al gran públic. Per això es treballa amb una estètica molt dura, sincera i gairebé industrial que mostra, sense pudor, l’evidència del pas del temps i la relació de l’edificació amb l’individu.

La intervenció interior es treballa, en la seva major part, amb formes i materials sobris així com amb colors i textures diferents a les existents per evitar, en la mesura del possible, que l’espai actual es converteixi en l’escenari de la nova actuació. A més, es proposa l’organització de l’espai disponible de tal manera que respongui a un discurs narratiu. Per a aquest propòsit s’aprofita la morfologia actual de l’edifici i la seva distribució en diferents nivells.2n PREMI: Anna Padial. UN ARBRE, UNA VIDA. Escola Elisava

 

Partint del pollancres, un arbre òptim per a una relació propietats físiques-habitatge, i més enllà de les característiques físiques que pot aportar, hi ha una relació arbre-persona. És en aquesta vessant en la qual aprofundeix el projecte.

El projecte es realitza a Dosrius, a la comarca del Maresme, i es basa en generar activitat social i cultural en un espai verd de gran importància per a la gent de la localitat. Es tracta, per tant, de potenciar d’aquesta manera l’espai en si i donar-li un doble utilitat.

El jurat ha valorat la capacitat d’afrontar una idea complexa i arriscada amb simplicitat compositiva i geomètrica i al mateix temps amb sensibilitat creativa cap al context.3er. PREMI: Laura Puyal. GOLDEN PARADISE. Escola d’Art d’Olot.

El projecte consisteix en la rehabilitació d’un local en bar-boutique de xampany. El local està situat a la Rambla del Poblenou, cantonada amb Pere IV, de Barcelona. L’espai es divideix en tres estances diferents però interconnectades entre si. La primera zona està dedicada al bar, on el visitant pot degustar qualsevol tipus de xampany a la carta. D’aquí es passa a la zona de botiga, un espai màgic, amb una il · luminació necessària per a la correcta conservació del xampany. Tota la zona està revestida d’unes làmines de fusta que l’envolta i que recorden l’origen de la beguda.
Un cop s’arriba al final de la boutique, s’accedeix a una paret de vidre entre les làmines que separa la botiga de la sala de cursos i tasts. Es tracta d’un espai polivalent per fer cursos de tast, presentacions de productes, etc.

El jurat ha valorat la voluntat de construir un espai contundent i geomètricament radical i alhora suggerent i estimulant.

 

Accèsits
En aquesta edició també es van lliurar dues mencions d’honor. La primera va ser per a Jordi Dalmau, de l’Escola d’Art d’Olot, pel seu projecte Llibreria infantil Plic Plec. El segon va recaure en Maria Bocos, de l’Escola Elisava, pel seu projecte Le Communauté.

Vint-i-set projectes presentats
En l’edició d’enguany han participat un total de vint-i-set projectes procedents de les Escoles Superiors de Disseny d’Interiorisme de Catalunya.

A mitjans de desembre es podrà visitar l’exposició de tots els projectes seleccionats a la seu del Col • legi Oficial de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya.

En aquesta edició han col · laborat les empreses Arpa, Banc Sabadell TecnoCredit, Fusteria Josep Feliu i els patrocinadors del Col·legi, Dornbracht, Alape, Cosentino i Polyrey.