Entrega dels 23ns Premis CoDIC

accés al Cosentino City Barcelona mentre arribaven els convidats

Aquest any l’entrega de Premis CoDIC ha recuperat el format habitual envoltat d’empreses, institucions, professionals, comunicadors, col·legiats, professors, directors, i sobretot d’una nova onada d’interioristes d’arreu de Catalunya.

En data de 16 de novembre i malgrat les restriccions donades per la situació actual, l’acte es va celebrar amb invitació al Cosentino City Barcelona, que va cedir les seves instal·lacions per a una seixantena de convidats. I van seguir exposats a les instal·lacions durant els dies posteriors per a que tots aquells que no van poder acudir a l’entrega de premis puguin visitar-los. Recollint l’èxit de visualitzacions del format on line de l’any passat, es va repetir la gravació, disponible al youtube del CoDIC en streaming.

exposició de projectes finalistes

Un any més el CoDIC pot celebrar l’èxit de la convocatòria amb el continu augment del nombre de projectes -un total de 49- i un augment considerable també de les escoles representades: l’EASD Olot, l’Escola Massana, l’EASD Pau Gargallo, l’EASD Llotja, l’EASD Deià, l’ESDAP Catalunya, Eina, Elisava, LCI, ESDI, BAU i IED.

membres del jurat i altres convidats a l’entrega de Premis

El que no varia és el nivell i la implicació del jurat representant diverses perspectives lligades amb el món professional del disseny d’interiors:

– En representació de la demarcació de Barcelona,  Juliette Boulard, dissenyadora d’Interiors, col·legiada número 1376, fundadora d’A53 Architecture & Interior Design des de 2014.

Elena Pascual, Dissenyadora d’Interios i gràfica, col·legiada número 556, que va formar part des de la seva creació de l’organització dels Premis CoDIC.

Anna Ramos, directora de la Fundació Mies Van der Rohe, arquitecta i professora associada a l’ETSAB-UPC i presidenta entre els anys 2005 i 2008 de l’AJAC, Agrupació de Joves Arquitectes del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

Manel Escacena-Chica, director de comunicació i relacions públiques a Storydesigners-PR Studio, des de 2018, especialitzat en disseny, arquitectura, interiorisme i il·luminació.

Idoia Urdiain, delegada comercial a Catalunya representant al patrocinador, BTicino.

entrega del diploma a la Menció del Jurat, Anna de Fària Papachristopoulou

Els finalistes de la Categoria de Cicle són:

– Agua, una dosis de realidad, Ester Cobles Pérez de l’Escola Massana, Centre d’Art i de Disseny.

– Cases de paper, Maria Comajuncosa Sanjuan, de L’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià

– La Carena, Esther Serra Garcia de L’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo

I els de la Categoria de Grau són:

– Co Studying,Mariona Barbeta Soler de l’ESDAP Catalunya

– H-Osmosi, de Roger Cabedo Velasco de l’ESDAP Catalunya

– La Vall, Alba Corbalan Samsó de l’ESDAP Catalunya

– Obscurity Blind Tourism, Anna de Fària Papachristopoulou de l’Istituto Europeo Design – IED Barcelona

– 7 Roses, a better place to work. Júlia Galí Ijssesltein d’ELISAVA, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona

– Sala Edison, Centre de Creació i Difusió Cultural, Natàlia Gómez Vives de l’ESDAP Catalunya

– Re-viure l’Espai, Alba Molas Roca de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona

– Ecotó, Núria Molins Quintana de l’ESDAP Catalunya

– Esqueix, Maria Gilabert Fulcarà de l’ESDAP Catalunya

Un any més val la pena destacar el recolzament d’empreses, que volen estar al costat dels estudiants en aquest moment tant important: Banc Sabadell, Cosentino, Her Lighting, la Cooperativa Capell i On Diseño; L’acte fou patrocinat per BTicino.

trofeus dels 23ns Premis, en Silestone, Posidonia Green

Acta del jurat:

El jurat dels 23ns Premis CoDIC al Projecte Fi de Carrera, reunit telemàticament el dia 16 de novembre, composat per Juliette Boulard, Elena Pascual, Anna Ramos, Idoia Urdiain i, com a portaveu,  Manel Escacena-Chica, menciona d’entrada el nivell de tots els projectes finalistes i destaca el gaudi d’haver pogut participar en aquesta tasca tant enriquidora.

Així doncs el jurat delibera:

Atorgar una única Menció Especial del Jurat, per una idea i un concepte molt ben treballats, per ésser un projecte d’interiorisme en el que s’atorga valor molt més enllà d’allò visual, posant èmfasi en allò sensorial i per ésser una experiència turística que treballa la resta de sentits, al projecte “Obscurity Blind Turism” d’Anna de Fària Papachristopouolou d’IED Barcelona.

El Primer Premi de la Categoria de Cicle, per l’esforç de contextualització, posar l’espai al nivell dels seus usuaris, fer una tria de materials i recursos estètics que tenen molt a veure amb el seu entorn, per fer un tribut al barri on s’ubica en un espai lluminós i agradable, a: “Cases de Paper” de Maria Comajuncosa Sanjuan de l’EASD Deià.

El Tercer Premi de la Categoria de Grau, per l’integració i l’èmfasi posat en el seu entorn: la natura; per un conjunt ben resolt, amb especial atenció als espais comuns i, en especial, per aconseguir atorgar valor i sensibilitat a un edifici d’origen molt auster, a: “La Vall d’Alba Corbalan Samsó de l’ESDAP Catalunya.

El Segon Premi de la Categoria de Grau, per la versatilitat dels espais, la qualitat i la cura en la tria de materials, mobiliari i games cromàtiques; per aconseguir uns interiors en els que ve de gust estar i treballar; per la seva bellesa i la seva atemporalitat, al projecte “Co-Studying” de Mariona Barbeta Soler de l’ESDAP Catalunya.

El Primer Premi de la Categoria de Grau, per recuperar una edificació històrica i saber treballar-la amb solucions reversibles; per establir amb aquesta un diàleg de contrast, atrevit, i per una presentació acurada deixant poques coses a l’atzar a “Sala Edison. Centre de Creació Cultural” de Natàlia Gómez Vives de l’ESDAP Catalunya.

Des del CoDIC felicitem a escoles, finalistes i guanyadors!

fotografia final de jurat, empreses, comissió d’escoles i guanyadors
arribada d’alumnes al Cosentino City Barcelona
guanyadora del 1r Premi de la Categoria de Grau, Natàlia G´ómez Vives
agraïment de Maria Comajuncosa Sanjuan, 1r Premi de la Categoria Cicle
2n Premi de Grau, Mariona Barbeta Soler, recollint el trofeu de la mà de Cosentino
3r Premi de Grau, Alba Corbalan Samsó, recollint el trofeu de la mà d’Idoia Urdiain de BTicino
discurs d’agraïment de la Degana del Col·legi, Teresa Casas
el representant del Jurat, Manel Escacena-Chica
tancament de la festa