Entrega dels 21ns Premis CoDIC

El dimarts 26 de novembre es van fer entrega dels 21ns premis CoDIC. En aquesta ocasió l’acte es va celebrar a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

L’acte va anar encapçalat amb una ponència, a càrrec de Marc Rivas, responsable de de prescripció de CIN Valentine,  amb el nom de “Color Futur” sobre quins són els factors que intervenen en la creació de les tendències i com aplicar-los en els projectes d’interiorisme.

A les 19h va tenir lloc l’acte formal d’entrega de premis, amb la presència de l’ESDAP, escoles de Disseny, estudiants, el jurat al complet, la Junta del CoDIC, col·legiats i representants de les empreses d’interiorisme que patrocinaven i col·laboraven en l’acte.

En aquest acte es van desvetllar primerament els finalistes d’un total de 27 projectes presentats. Tres finalistes corresponents a la Categoria de Cicle: Àngela Recasens Estrada, Metropolitano de l’Escola Massana; Marc Formatgé Palau, Restaurant Ni Me Llames de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià i Anna Reig Bellet, Spa del Dipòsit de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida. I nou a la Categoria de Grau: Sofia Aguilera Jiménez, Refugio en la Azotea d’Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, Anna Franco Vila, Pol·len de l’Elisava, Ivanna Piuma Varela, Eth Nin de l’ESDAP Campus Deià, Miriam Quesada Cano, S’arada, Centre d’Interpretació de l’ESDAP Campus Olot, Alba Masanas Castany, Beyond Factories de l’ESDAP Campus Olot, Josep Motas Isach, La Meva Horta de l’ESDAP Campus Olot, Isabel Cerdà Roig, Pangea de l’Elisava, Lledó Segura Renau, Escola de Dansa Can Castells de l’ESDAP Campus Llotja i Jaume Abril Correa, Cova Coworking de l’ESDAP Campus Llotja.

El jurat d’aquest any es composava per: els secretaris sense dret a vot: Albert Salvia (president del CoDIC-Lleida) i Júlia Garcia Casas (secretària del CoDIC); Carles Margarit, vicepresident i secretari del CoDIC-Girona; Antoni Casadesús, membre del Consell Consultiu del CoDIC; Rosa Fonts i Forcadell, degana del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya; Gemma Tost, directora editorial i creativa de la revista On Diseño i Marc Rivas, responsable de prescripció de CIN Valentine.

Acta del Jurat:

El jurat dels 21ns premis Projecte Fi de Carrera del CODIC, reunit el dia 26 de Novembre de 2019 a l’actual seu del Col·legi, a Barcelona, destaquen molt positivament les idees presentades i el complet desenvolupament dels projectes, aprofundint en la recerca conceptual i les propostes de millora socials.
Així doncs, el jurat delibera que:

Per la seva recerca i investigació dels nous projectes pedagògics: atorga una menció al projecte, Pol·len, d’Anna Franco Vila, d’Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Per la seva aportació reflexiva sobre sostenibilitat i reutilització dels residus, donant una segona vida als materials integrant-los en l’espai. Atorga una menció al projecte, Beyond Factories, d’Alba Masanas Castany, de l’ESDAP Campus Olot.

Per la innovació del tractament espacial partint de l’experiència sensorial a través del tacte en un entorn aliè, lluny de la terra. Atorga una menció al projecte, Pangea, d’ Isabel Cerdà Roig, d’Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Per la seva aposta sorprenent, dotar d’un ús innovador a un espai urbà en desús, per aconseguir crear un ambient càlid i coherent amb la funció proposada. Atorga el 1r premi de la Categoria Cicle al projecte, Metropolitano, d’Àngela Recasens Estrada, de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny.

Per la seva aportació innovadora sobre un espai urbà originalment no habitable. Atorga el 3r premi de la Categoria Grau al projecte, Refugio En La Azotea, de Sofia Aguilera Jiménez, de Eina Centre Universitari de Disseny i Art.

Pel seu extens desenvolupament, el rigor i detall de la documentació aportada. Per crear uns espais que responen a una necessitat d’ús temporal d’alguna col·lectivitat. Atorga el 2n premi de la Categoria de Grau al projecte, Eth Nin, d’ Ivanna Piuma Varela, de l’ESDAP Campus Deià.

Per l’originalitat explicativa de la proposta i la seva presentació natural i humana. Per la inquietud ecològica i social del projecte, per posar en valor l’origen i el treball de la terra, aconseguint solucions que materialitzen una alternativa a la vida urbana. Atorga el 1r premi de la Categoria de Grau al projecte, La Meva Horta, de Josep Motas Isach, de l’ESDAP Campus Olot.

Des del CoDIC felicitem a les escoles, finalistes i guanyadors!