Entrega dels 20ns Premis Projecte Fi de Carrera del CoDIC

El dijous 29 de novembre es va fer entrega dels 20ns. premis PFC del CoDIC. Per a tant assenyalada data ens va acollir Cosentino a les instal·lacions recentment inaugurades a Sant Feliu de Llobregat, el Barcelona Cosentino Center.

L’acte va començar a les 17h amb la ponència de l’especialista en tendències d’interiorisme Gudy Herder i la ponència “Com comunicar i estructurar idees creatives de forma visual a través d’un mood board”, amb gran èxit de públic.
Puntual a les 19h va tenir lloc l’acte formal d’entrega de premis amb presència de la Generalitat, Ensenyament, l’ESDAP, les escoles de disseny, alumnes, el jurat al complet, la Junta del CoDIC, col·legiats i representants de l’empresa de l’interiorisme.


En aquest acte es van desvetllar primerament els finalistes. En primer lloc, els de la categoria de Cicle: Jaume Abril Correa, “Ella” de l’EASD Llotja; Laura Alonso Martí “Escola-Taller de Bioconstrucció” de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa; Carolin Wolf Mello, “La Casa-Taller” de l’EASD Deià. I els de la categoria de Grau: Marta Brugulat Frigolé, “Gargot” de l’ESDAP Olot; Imma Fábregas Tarrés, “Co-Healthy” de l’ESDAP Barcelona Deià; Ada Jiménez Alba, “Mizogata” de l’ESDAP Barcelona Llotja; Violeta Juanmiquel Roca, “Reset” de l’ESDAP Olot; María Martínez Melendo, “Move” de l’ESDAP Barcelona Llotja; Adrián Muñóz Gálvez, “Changing Home” de l’ESDAP Barcelona Deià; Lena Olivares Pons, “Ñire” d’EINA; Sara Ortega Mayordomo, “Holi Healthy Home” de l’ESDAP Barcelona Deià; Ana Sánchez Rojas, “Fes-ho!” de l’ESDAP Barcelona Deià.

El jurat d’aquest any es composava per: els secretaris i membres sense dret a vot, Albert Salvia (president del CoDIC-Lleida) i Júlia Garcia Casas (secretària del CoDIC); Roberto Roig, interiorista col·legiat representant de la demarcació de Lleida; Julieta Romero del Consell Consultiu del CoDIC; Pilar Marcos directora de la revista Diseño Interior, Ana Leiza Vicepresidenta i Tresorera del Colegio Oficial de Diseñadores de Interior/Decoradores de Navarra / Nafarroako Barne – Disenaitzaiele/Dekoratzaileen Elkargo Ofiziala; i Bárbara Utrillo, mànager del Clúster Habitat Barcelona.


Acta del jurat:
El jurat dels 20ns. Premis Projecte Fi de Carrera del CoDIC, reunit el dia 29 de novembre, a l’actual seu del Col·legi, a Barcelona, destaca l’alt nivell de les propostes presentades, ha estat molt complicat trobar mancances als projectes perquè han pesat molt més les fortaleses identificades. Tots ells han destacat per l’alt nivell de desenvolupament, d’originalitat i d’execució.
Així doncs el jurat delibera que:
Per ser un projecte que enriqueix la ciutat en particular i la societat en general a través de la promoció de la bioconstrucció. El jurat proposa una menció especial de Cicle al projecte “Escola-taller Bioconstrucció” de Laura Alonso Martí de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa.
Per destacar la professionalitat del projecte i el desenvolupament de la proposta, per la seva qualitat espacial i la sensació de conjunt aconseguida amb els materials. Pel bon desenvolupament del projecte incloent apartats com la planificació i l’execució. El jurat atorga el 1r. PREMI de la categoria de Cicle al projecte “Ella” de Jaume Abril Correa de l’EASD
 Barcelona Llotja.

Per la seva creativitat i la capacitat de generar una proposta innovadora, a més del seu elevat grau de desenvolupament i materialització, el jurat proposa com a menció especial de Grau el projecte “Reset” de Violeta Juanmiquel Roca de l’ESDAP Olot.
Per la seva flexibilitat i el seu plantejament diferenciador. El jurat proposa com a menció especial de Grau el projecte de “Changing Home” d’Adrián Muñoz Gálvez de l’ESDAP Barcelona Deià.
Per la sensació poètica que transmet i el viatge emocional que ha provocat al jurat, fent replantejar alguns dels criteris de valoració, es proposa una menció especial de Grau al projecte “Ñire” de Lena Olivares Pons d’EINA.
Per l’emoció que transmet el concepte presentat i la creativitat mostrada en el seu desenvolupament. Per la seva arriscada transformació de l’interior mitjançant un paisatge inventat que evoca la naturalesa. El jurat atorga el 3r. PREMI de la categoria de Grau al projecte “Gargot” de Marta Brugulat Frigolé de l’ESDAP d’Olot.

L’ambició del projecte requereix de la coordinació d’equips d’arquitectura, interiorisme i, possiblement, de enginyeria. Per la seva elevada definició del projecte, la seva qualitat gràfica, el desenvolupament i el dossier d’estudi del material desenvolupat. El jurat atorga el 2n. PREMI de la categoria de Grau al projecte “Co-Healthy” d’Imma Fàbrega Tarrés de l’ESDAP Barcelona Deià.


Per la innovació de concepte, pel seu caràcter divulgatiu, la sinèrgia entre els elements naturals, alimentació i l’entorn. L’anàlisi i recerca de conceptes i experiències prèvies, el procés participatiu desenvolupat per a la seva realització. Com a centre divulgatiu d’hàbits i valors ecològics, educatius i per la seva millora social. El jurat atorga el 1r. PREMI de la categoria de Grau al projecte “Holi Healty Home” de Sara Ortega Mayordomo de l’ESDAP Barcelona Deià.

El CoDIC vol agrair molt especialment la participació dels nostres patrocinadors habituals: Banc Sabadell, Cosentino i Jung, al patrocinador del 1r. premi de la categoria de Cicle LED BCN, i a totes les col·laboradores, La Cooperativa Jordi Capell, l’Habitat Clúster Barcelona, Floover, Fundermax, Kriskadecor, Crevin, iGuzzini, CIN Valentine, Hi som i Crom2.

Felicitats als finalistes i guanyadors!