Entrega dels 19ns Premis Projecte Fi de Carrera

 

El passat dilluns, 4 de novembre es va fer entrega dels 19ns premis CoDIC Projecte Fi de Carrera. Aquest any amb dues novetats importants d’una banda el canvi de dates de manera que els projectes es podran presentar a concurs el mateix any en que s’ha presentat. En segon lloc per la incorporació de la categoria de PIDOD, diferenciant-la de la titulació de Grau.
Els premis es van repartir segons la disposició del jurat composat per:
El Senyor Joan Aragonés exdegà del CoDIC i de la demarcació de Barcelona, membre honorífic i del Consell Consultiu del Col•legi.
El Senyor Gabriel Gomera dissenyador d’interiors i artista amb estudi a Barcelona i també, des de 2011, a Shangai, que ha actuat com a col•legiat representant de la demarcació de Barcelona
El Senyor Jordi Aranda, soci i cap de vendes de l’empresa d’il•luminació Lumik

Acta del jurat:

El jurat dels 19ns premis Projecte Fi de Carrera del CoDIC, reunit el dia 10 de novembre a l’actual seu del Col·legi, a Barcelona destaca d’entrada el nivell dels projectes seleccionats i del volum del seu contingut; de la feina de recerca, del contingut i de la seva presentació. Ha sigut tal el nivell dels projectes presentats que a més a més dels guanyadors establerts per les bases un guanyador per PIDOD i tres categories de Grau, el jurat ha decidit donar, aquest any, una menció.

Així doncs, el jurat delibera que:

– Pel seu treball del luxe, per l’ús encertat dels materials, pel treball de la il·luminació artificial i per haver integrat, a més a més del mobiliari, l’art en un espai fascinant. Atorga el 1r premi de la categoria PIDOD al projecte, Espacio en altura, de Carles Tort, de l’ESDAP Barcelona Deià.

– Pel fet de replantejar-se un programa tant important com el de l’habitatge; per aportar grans i innovadores solucions de mobiliari i espai flexibles; per tenir en compte el factor temps i la mutabilitat de les estances i per aconseguir un focus central de la casa, a mode d’atri,excel·lent amb una tipologia de planta gens agraïda. Atorga la menció al projecte Casa Nua, de Maria Conill Hernández de l’ESDAP Barcelona Llotja.

 

– Per un volum de treball que excedeix i excel·leix; per haver sabut projectar des de l’escala més gran fins a la del detall, destacant la quantitat de detalls constructius, la informació projectual aportada amb una presentació encertada des del concepte fins a la seva execució; per uns espais correctes, proporcionats al seu ús i en diàleg entre allò existent i allò construït de nou. Atorga el 3r. premi al projecte Skyline Flyght School d’Alba Alamino Reyne d’ESDi.

 

 

 

 

 

 

– Per haver sabut obtenir espais lluminosos i bells d’un conjunt original poc atractiu; per una organització de l’espai i unes circulacions estudiades que surten de la lògica inicial i van més enllà d’allò previsible obtenint resultants enriquidors; per una poètica amb ànima que es respira en la simplicitat de la selecció de materials, el joc de volums i molts detalls; i sobretot i resumint pel sentiment amb el que s’ha treballat. Atorga el 2n. premi al projecte JANEL’S Barcelona d’Alba Eroles Grau de l’ESDAP Barcelona Llotja.

– Per donar una solució necessària a un problema col·lectiu actual; per un contingut social que va des de la idea, passant per l’emplaçament fins als recursos utilitzats; per saber escollir materials (i per tant pressupost) en consonància amb els principis del projecte; pel contingut d’emprenedoria, de proposta viva i jove; per haver sabut arribar als mínims d’habitabilitat sense deixar de banda la dignitat i la idoneïtat dels espais. Atorga el 1r. premi al projecte La Coberta. Casa d’Acollida per a Refugiats de Carles Garrido Recasens de l’ESDAP d’Olot.

 

 

 

 

 

 

 

El Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya agraeix a totes les empreses col·laboradores, Banc Sabadell, Cosentino, Jung i Lumik, la seva participació; al jurat per la seva tasca i la seva implicació en la selecció dels projectes; agrair l’assistència a l’acte i felicitar a tots els finalistes i als guanyadors d’aquesta edició.